Kategorier
Podcast

Hvor lite kan man tro, og fortsatt være kristen? En samtale med Åste Dokka


Det ondes problem, intervju med professor Atle Ottesen Søvik. En grønn mann, med Tor Øyvind Westbye

I denne episoden har jeg fått med meg Atle Ottesen Søvik som er professor i systematisk teologi ved Menighetsfakultetet i Oslo. Har har peiling på mange ting, men har blant annet skrevet en doktorgradsoppgave som er relevant for det ondes problem. Vi snakker om ulike forslag til forsvar for Gud (theodicéer), og diskuterer litt hva det ondes problem kan lære oss om Gud. Kan vi i det hele tatt vite noe om Gud? Mot slutten løfter vi perspektivene en hel del, og diskurerer alt fra mystikk til multivers-teologi. Jeg synes praten ble veldig spennende og interessant, og håper at du også kan få noe ut av den.  — Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/engronnmann/message
Åste Dokka. Foto: Adrian Nielsen

Reklame

Av Tor Westbye

Podcaster, blogger og polemiker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s