Kategorier
Min mikrohage

Min mikrohage del 3 – jordbærstikling


I fjor sommer plantet jeg jordbær i min GrowCamp minikjøkkenhage. GrowCamp er et   opphøyd bed som også kan fungere som (kaldt) drivhus, og som har netting til beskyttelse mot insekter (her kan du lese en test av GrowCamp på Spirea hageblogg.) Problemet var bare at jeg var litt overivrig med hva jeg plantet ut, slik at GrowCamp beddet ble overgrodd av blant annet noen store potetplanter (inntil jeg tok til vettet og fjernet dem) som tok alt lyset fra jordbærplantene. Resultatet ble at i stedet for å produsere bær, skøt jordbærplantene ut lange stiklinger som slo rot i utenfor selve GrowCamp kassa. Det pussige er at nå etter vinteren, er det disse skuddene som har overlevd, ikke de orginale plantene. Men det gjør ikke noe. Jeg har plantet litt om på dem, og satser på at de nye jordbærskuddene skal få nok lys til å produsere deilige jordbær utover sommeren.

DSC_0811
Denne stiklingen overlevde vinteren, og klarer seg fin på egenhånd.
Reklame

Av Tor Westbye

Podcaster, blogger og polemiker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s