Kategorier
Min mikrohage

Min mikrohage del 2 – fjerne mose.


Uteområdene omkring rekkehusene i Moldreina i Førde er mer mose en gress. Det henger sammen med et ganske rått og kaldt klima med få soltimer. Noen synes det er like greit, så slipper de å klippe plen så ofte. Jeg tenkte at ettersom plenen min er så liten, må det la seg gjøre å få den mosefri. Deler av mosen fikk jeg fjernet i april med litt kraftig raking, men ulempen er at det etterlot seg flekker med bar jord, og der mose og gress er blandet er det vanskelig å fjerne mosen. 

Mose preger uteområdene.
Mose preger uteområdene.

DSC_0814

Jeg bestemte meg derfor for å prøve et middel kalt «mosefjerner» som jeg fikk på Plantasjen. Det består av jernsulfat som er et salt bestående av grunnstoffene jern og svovel. Mosen er svært lite glad i dette, mens for gresset fungerer det som gjødsel. Effekten var umiddelbar. Dagen etter var mesteparten av mosen blitt svart. Det så/ser ikke pent ut, men da har jeg et bedre grunnlag for å få en fin mosefri plen. Den døde mosen lot seg enkelt rake opp, i motsetning til den levende som var tyngre å rive løs. Jeg fylte en trillebår med mose som nå går til kompost.

DSC_0813Når den døde mosen var borte, lå det igjen en del bare flekker med jord. Jeg bir nok nødt til å så til deler av plenen med nye gressfrø. Jeg er spent på hvordan plenen vil se ut senere på sommeren, og det er for tidlig å anbefale produktet. Følg med!

Reklame

Av Tor Westbye

Podcaster, blogger og polemiker.

2 svar på “Min mikrohage del 2 – fjerne mose.”

Hei, hva ble det til her, ble noen gressplen etter bruken av dette produktet i kombinasjon med å så nytt gress?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s