Kategorier
Politikk

Nei til dispensasjon for sjødeponi i Førdefjorden!


Nærings- handelsdepartementet har gitt sin tilråding til miljøverndepartementet om å gi dispensasjon til Nordic Mining som ønsker å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Miljøpartiet De Grønne har på sitt landsmøte i Bergen 14.-15. april sagt klart ifra at enhver dispensasjon av forbudet mot sjødeponi må avslås. Sjødeponering fjerner livsgrunnlaget for marin flora og fauna i de aktuelle områdene, slik Havforskningsinstituttet påpeker. Det er derfor land som Australia, Canada, USA, Kina og Brasil har innført forbod mot slik dumping. Miljøpartiet De Grønne i Sogn og Fjordane vil sterkt advare mot etableringen av sjødeponi. Vi har et lovverk som forbyr denne dumpingen, det må respekteres!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s