Bærekraftig kommunepolitikk


I motsetning til de tradisjonelle partiene som i større eller mindre grad baserer politikken sin på økonomiske teorier, bygger Miljøpartiet De Grønne sin politikk på naturvitenskap. Mennesket er også en del av økologien. Vi står ikke over naturen men er en del av den. Det betyr at menneskeheten må forholde seg til prinsippene om bærekraftig utvikling og forbruk om vi skal overleve på denne kloden.

Bærekraft ligger til grunn for all vår politikk. Ikke bare bærekraften til miljøet, men også sosial og økonomisk bærekraft. En bærekraftig økonomisk politikk for Bergen kommune går ut på å lage budsjetter som går ut i overskudd. Det går på å ha en ansvarlig og rettferdig eiendomsskatt som skjermer de fattige, og det går på å sørge for midler til drift og vedlikehold i budsjettene når man bygger nytt. Å tappe kommunalt eide selskaper for fondskapital og bruke pengene til drift er ikke bærekraftig politikk, og ikke noe Miljøpartiet De Grønne kan være med på.

En bærekraftig sosialpolitikk får ut på å jevne ut sosiale forskjeller. Det går på å redusere reell og opplevd fattigdom ved å få sosialsatsene opp på SIFO nivå og garantere indeksjustering hvert år. Det første steget er å tilbake føre 80%-regelen for varige trygdede. En bærekraftig sosialpolitikk går ut på å skaffe til veie nok kommunale boliger slik at unge som kommer fra rusbehandling ikke havner på gata eller blir plassert i hospits sammen med tunge brukere. Det handler om menneskeverd for alle.

En bærekraftig miljøpolitikk for Bergen by, går nå først og fremst ut på å sørge for at vi kan få en ren luft å puste i. Giftlokket ønsker vi ikke tilbake, og vi vil legge begrensninger på biltrafikken gjennom, og i sentrum, parallelt som vi bygger ut kollektivtilbudet. Vår visjon er å øke kollektivandelen opp til minst 50% av alle reiser i kommunen. For å få til det krever vi bybane til alle bydeler innen 2025, men også kollektivfelt på alle innfartsårer og trolleybuss på alle stamruter. Det skal ikke være slik at astmatikere og andre med kroniske luftveissykdommer blir bedt om å holde seg innendørs på dager med høye giftnivåer, og det skal ikke være slik at hundrevis av Bergens innbyggere hvert år enten dør, eller får forkortet levealder på grunn av luftforurensingen.

Vi vil bringe naturen tilbake til byen, og bringe folkelivet ut i gatene. Vi vil plante alleer de det nå dundrer tungtrafikk gjennom sentrum og skape grønne lunger som barna kan leke i der det når ligger parkeringsplasser. Vi vil verne om alle grøntområder og de gjenværende jordbruksområder i kommunen, og sørge for at ny utbygging heller skjer som fortetting eller på steder der det i dag er parkeringsplasser eller gammel infrastruktur som med fordel kan fornyes.

Miljøpartiet De Grønne har en visjon for et annet samfunn. Et samfunn der deltakelse, ikke-vold og bærekraftighet får være grunnlaget for byens utvikling. Husk at det er grønt som er naturens foretrukne farge. Godt valg!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s