Kategorier
Politikk

Hva med Nygårdsparken i Bergen?


I dagens BT kommer nestlederen i Nygårdsparkens Venner; Arnulv Haukeland med en oppfordring om at de politiske partiene i byen skal ta tak for å stenge Nygårdsparken som narkotikaarena. Han kommer med følgende punkter som forslag til formuleringer i partienes program: Parken må være forbudt for narkotikahandel og narkotikabruk. Parken må overvåkes (…) Parken må nattestenges i en periode til man er sikker på at problemene er under kontroll.

Jeg skulle gjerne ønsket at Miljøpartiet De Grønne kunne oppfylle ønskene til Nygårdsparkens Venner, men det kan vi ikke. Punktene overfor er ikke annet enn et ønske om å flytte problemet til et sted hvor ikke Nygårdsparkens Venner trenger å bli brydd med det. Det er det jeg vil kalle sosial renovasjon, og Miljøpartiet De Grønne kan ikke gå med på slike strategier. Vi er ikke så opptatt av at parken skal bli tom for narkomane, for vi vet at det løser ingen ting om vi bare flytter miljøet fra ett sted til et annet. Vi ønsker å se de narkomane som medmennesker med sosiale- og helsemessige problemer, ikke som noen vi ønsker å få vekk. Vi vil forslå de tiltakene som er best for de mest utsatte i samfunnet, nemlig barn og unge i som står i fare for å havne i rusavhengighet. Tiltakene vi vil iverksette i parken er de som er best egnet til å forbedre deres tilværelse. Arnulv Haukeland har vi ikke så mange bekymringer for, og Nygårdsparken vil stå der klar til bruk når vi har lykkes med å få den siste rusmisbruker til behandling.

Miljøpartiet De Grønne ønsker en permanent offentlig tilstedeværelse i parken. Men i motsetning til Haukeland som ønsker vektere til å jage folk, ønsker vi helsearbeidere til å drive et lavterskel helsetilbud med sårstell og rådgivning. På den måten kan vi også forebygge overdosedødsfall og få en oversikt over miljøet. I kombinasjon med dette ønsker vi å gi økte midler til barnevernet slik at det kan være barnevernsarbeidere på plass i parken som har som oppgave å ta kontakt med mindreårige rusmisbrukere og kjøre hjem barn som oppsøker miljøet. På den måten håper vi at rekrutteringen kan reduseres.

Miljøpartiet De Grønne ønsker å se mennesket bak rusmisbruket, og gi muligheter og håp til de som har havnet utenfor samfunnet. Vi ønsker flere behandlingsplasser, økt støtte til utekontakten og et sterkere nærvær av barnevernarbeidere inn i rusmiljøet. Vi kommer ikke til å være med på noen utdrivelse fra parken eller noe annet som bærer preg av sosial renovasjon.

 

Reklame

Av Tor Westbye

Podcaster, blogger og polemiker.

Ett svar på “Hva med Nygårdsparken i Bergen?”

VIST OM JEG SKULLER JOBBA MED POLITIK. JEG SKULLER ENDRA MASSAR AV FEL.
EXPL: DETA FINNS LITE POLITI SOM JOBBA PÅ KVÆLLEN.NORGE HAR MASSAR PENGE SPÅRA FÅ? VET IKKE .JEG HADE POBLEM MED MIN SAMBO I TOLV OG HALV ÅR HAN SLÅR OG STRUMP MEG. POLITI PÅ OPPLAND KOMMER IKKE TIL STÆDE. JEG RINGT POLITI TVÅ GÅNGER.VÆLIG DÅLIG AV POLITI.MASSAR NARKOMAN SOM TRÆNGER HJÆLP.STORA PLASSEN TIL SKOGEN AT BYGGER FÆNGESEL. MAN MÅSTE VETA FÅ AT SKA BLIR RETSØKEN FÅ SKA SITTA INNE I FÆNGSEL.FØRSIKRING SPAREBANKEN1 TULLING MED FOLKEN.ADVOKAT SOM IKKE JOBB BRA PÅ SINA MØTE.OM INVADRARE SOM BOR I NOGE ÆR FEL BEHANDLART.FEL AV MAN ÆR IKKE GIFTE SAMBO. DÅLIG INFORMASION FÅ INVANDRARE.FEL AV FASTEN LEGGE.DETA BLIR ALDRIG FASTEN LEGGE.MERA FINNS.
HILS
ROSEMAR FALCAO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s