Kategorier
Blog

Seminar om luftkvaliteten i Bergen


Ren Luft Danmarksplass, Naturvernforbundet og Astma og allergiforbundet med flere arrangerte i kveld et faktaseminar om luftkvaliteten i Bergen. Se Vestlandsrevyens dekning her. http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/251003/ Miljøpartiet de Grønne stilte med undertegnede, talsmann Sondre Båtstrand og Lasse Brunborg som er leder i Grønn Ungdom Hordaland.

På seminaret kom det frem mange interessante og spennende momenter. Meteorologen pekte på hvordan kalde luftstrømmer siger ned lags fjellsidene og tar med seg forurensing fra veiene i dalsiden som ender opp i bunnen av Bergensdalen. Dette fører til at luftforurensingen på Danmarksplass er forurensing fra hele dalen, og ikke bare fra den lokale veien. Generalsekretæren i Astma og Allergiforbundet fremhevet dieselbilen som en av de store synderne, ettersom det er de som har de verste NOx utslippene av alle kjøretøyene på veien. Bensinbiler og særlig hybrider av bensin/elektrisk er de beste alternativene, selvsagt etter helelektriske biler. Det blir spennende å være med i debattene om hvilke tiltak som skal iverksettes.

Reklame

Ett svar på “Seminar om luftkvaliteten i Bergen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s