Kategorier
Kommentarer

Israel vil beholde diktatoren.


Israel er bekymret over utviklingen i Egypt, og ber nå USA og andre vestlige land om å støtte president Mubarak. Israel har i alle år likt å fremstille seg selv som det eneste demokratiske landet i Midtøsten. Det er for det første en sannhet med mange modifikasjoner (for å ikke si en usannhet), men det ser ut som om de ønsker at det skal fortsette å være slik. De ønsker heller at vesten skal støtte diktatoren Mubarak enn demokratibevegelsene i Egypt. Det er avisen Haretz som har fått tilgang til en e-post der dette kommer frem.

Israelsk UD ønsker ikke å kommentere saken, men en anonym minister i Netaynahus regjering sier nå at Mubarak uansett kommer til å overleve som president, på tross av den folkelige oppstanden. Også dette i følge Haretz. Så kan vi spørre hvorfor Israel er så sikre på dette. Man kan jo bare spekulere i hvordan Israel eventuelt vil forholde seg til en demokratisk valgt regjering i Egypt med det muslimske brorskap med i kabalen. En slik regjering vil nok gjerne forsøke å gjøre noe med den blokkerte grensen til Gaza for å komme Palestinerne der til unnsetning. Hamas er jo en ren avlegger av det muslimske brorskap så det ville ikke være unaturlig at de fant sammen. En slik situasjon vil føre til en veldig spenning i forhold til Israel, og skape en ustabil situasjon og potensielt en ny krig mellom Egypt og Israel. Ikke rart Israelerne helst vil ha Mubarak ved makten og det samme Status Quo. Og dermed også fortsatt blokade av Gaza.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s